emporio psaria Hellafric 8c

Συμβουλές

 

  • Πώς να ξεπαγώσετε τα θαλασσινά και τα ψάρια

Ο καλύτερος τρόπος αποψυξεης είναι από βραδύς στο ψυγείο. Τοποθετήστε το προϊόν με τη συσκευασία του πάνω σε ένα σκεύος για να αποφύγετε τυχόν υγρά που θα στάζουν. Κατά μέσο όρο απαιτούνται 8 με 10 ώρες για την πλήρη απόψυξη ενός κομματιού μετρίου μεγέθους, για μεγάλα/χοντρά κομμάτια θα χρειαστεί λίγο παραπάνω. Μην προσπαθήστε να επιταχύνετετε τη διαδικασία είτε με χρήση θερμού ( ζεστού) νερού, είτε με τοποθέτηση σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο πιο αργή είναι η απόψυξη, τόσο διατηρείται η καλύτερη δυνατή ποιότητα και αποφεύγονται αλλοιώσεις στην υφή, στη γεύση καθώς και η ανάπτυξη βακτηρίων.

 

 

  • Πώς να αποθηκεύσετε τα αλιεύματά σας

To σημαντικότερο είναι να είσαστε πολύ προσεκτικοί ώστε τα αλιεύματα να μην αποψυχθούν σε κανένα στάδιο ούτε στο ελάχιστο.

Οι συσκευασίες μας πάντα διαθέτουν αεροστεγές κλείσιμο, που παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία και διατήρηση της ποιότητας των αλιευμάτων καθώς κρατάει μακριά την υγρασία και άλλες προσμείξεις και γι΄αυτό πρέπει τα αλιεύματα να διατηρούνται εντός αυτών μέχρι την κατανάλωσή τους.

Τα αλιεύματα καλής ποιότητας που έχουν συντηρηθεί σωστά, πρέπει να είναι σφιχτά, ενυδατωμένα, ζουμερά και να έχουν μία μυρωδιά φρεσκάδας θάλασσας.

 

  • Χρόνος κατάψυξης

Σε οικιακό καταψύκτη που έχει θερμοκρασία -15˚C ή και χαμηλότερη,οι χρόνοι διατήρησης για κάθε αλίευμα είναι οι εξής:

ΚΑΛΑΜΑΡΙ : 4-6 μήνες.

ΘΡΑΨΑΛΟ : 4-6 μήνες

ΒΑΚΑΛΑΟΣ : 7-8 μήνες

ΣΟΥΠΙΑ : 4-6 μήνες

ΠΕΡΚΑ: 5-6 μήνες

ΓΑΡΙΔΕΣ: 6-7 μήνες

.t3-video { background: #fff !mportant; min-height: 0px !important; }