Οι σουπιές είναι συγγενείς με τα καλαμάρια, καθώς ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων.
Αν και η περιεκτικότητά τους σε λιπαρά είναι χαμηλή, περιέχουν σημαντική ποσότητα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (ΕΡΑ και DHA) που βοηθάνε στην πρόληψη αλλά και στην εξισορρόπηση καρδιαγγειακών προβλημάτων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αρτηριοσκλήρυνση, η αποφυγή θρομβώσεων, η αρρυθμίες, αλλά και η ρύθμιση της χοληστερόλης και την τριγλυκεριδίων του αίματος. Επίσης είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη (καλή για τον μεταβολισμό) , Β12 (παραγωγή ερθυρών κυττάρων), C (ανάπλαση, αναδόμηση ιστών), B6 (ανοσοποιητικό), A (όραση), σελήνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επαγγελματία.