Ελληνικός
Αυτός που είναι γνωστό σήμερα ως Ελληνικός (και τούρκικος) καφές έχει τις ρίζες του στους λόφους της Αιθιοπίας. Οι Άραβες έμποροι του 15ου αιώνα τον έφεραν πίσω στις χώρες της Μέσης Ανατολής και μέχρι τον 16ο αιώνα, είχε φτάσει στη Δυτική Ευρώπη. Οι Τούρκοι εισήχθησαν στην κουλτούρα του καφέ γύρω στο 1550 και μέσα από την Οθωμανική κατοχή, αυτό το ρόφημα έφτασε και στην Ελλάδα λίγο αργότερα.
Στην Ελλάδα,το να παρασκευάσει κανείς ένα τέλειο δείγμα,αυτού,που ονομάζουμε ελληνικό καφέ,θεωρείται μια μορφή τέχνης,όπως το τσάι στην Ιαπωνία.Υπάρχουν πολλές και λεπτές διακρίσεις στον ελληνικό καφέ.
Ο καφές αυτός που παρασκευάζεται σε μπρίκι είναι ίσως ο πιο διάσημος καφές και ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε(αρμένικος, αραβικός, τούρκικος, κυπριακός, ελληνικός).
Στις χώρες της Μέσης ανατολής είναι διαδεδομένη η ανάμειξη του καφέ με κάρδαμο και άλλα αρωματικά.
ΚΑΝΕΛΛΑ
ΜΑΣΤΙΧΑ
ΚΑΡΔΑΜΟ
Φίλτρου (γαλλικός)
Ο καφές φίλτρου ή γαλλικός, τελειοποιήθηκε από τους Γάλλους και αναγνωρίζεται από τους ειδικούς σαν ένας από τους καλύτερους καφέδες,καθώς πέρασε από διάφορες μηχανές απόσταξης μέχρι να καταλήξει στη σημερινή μηχανή φίλτρου (διηθητήρα).
Οι Αυστριακοί προτιμούσαν τη γαλλική μέθοδο παραγωγής καφέ αλλά με την προσθήκη κρέμας αντί για γάλα στο σερβίρισμα. Ο τύπος αυτός του καφέ ταίριαξε στη γεύση των Σκανδιναβικών χωρών, αλλά και γενικά των χωρών της Δύσης.
6. ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
7. DECAFFEINATED
8. DECAFFEINATED ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
Espresso
Ο καφές Espresso υπήρχε ως προϊόν περισσότερους από 10 αιώνες προτού ο καφές γίνει δημοφιλής ως ρόφημα. Οι ποικιλίες Espresso εμφανίστηκαν όταν πρωτοεμφανίστηκε και ο καφές, αλλά μόλις στις αρχές του εικοστού αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να παρασκευάζουν το ρόφημα που είναι σήμερα γνωστό ως καφές Espresso.
Στην πραγματικότητα ο καφές Espresso πρωτοεμφανίστηκε στο Μιλάνο της Ιταλία στις αρχές του εικοστού αιώνα και αρχικά το ρόφημα ήταν χειροποίητο και η διαδικασία παρασκευής του ήταν αρκετά χρονοβόρα διαδικασία και γι'αυτόν τον λόγο κατασκευάστηκαν και οι πρώτες μηχανές Espresso.
6. ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ
7. ESPRESSO DECAFFEINATED
Στιγμιαίος
Ο στιγμιαίος καφές σε σκόνη, είναι το προϊόν του καφέ το οποίο με λίγο ζεστό νερό διαλύεται τέλεια απελευθερώνοντας και όλο το άρωμα που περικλείει.
Εφευρέθηκε το 1901 από τον Ιάπωνα Σατόρι Κάτο (Satori Kato), επιστήμονα που δούλευε στο Σικάγο των ΗΠΑ . Το 1938 ο στιγμιαίος καφές παρουσιάστηκε στο εμπόριο και από τότε εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με δύο ποικιλίες, τον "κανονικό" και τον "χωρίς καφεΐνη" (ντεκαφεϊνέ). Το 1965 επιτεύχθηκε μια νέα μέθοδος παρασκευής της σκόνης στιγμιαίου καφέ, το "ψυχρό στέγνωμα" (lyophilisation) η οποία συντέλεσε κατά πολύ στην βελτίωση της ποιότητας του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο στιγμιαίος καφές εμφανίστηκε με ποικιλία διάφορων γεύσεων (περίπου 100 σε όλο τον κόσμο) ανάλογα με τις προτιμήσεις των κατοίκων κάθε χώρας, οι οποίες δημιουργούνται με την ανάμειξη διάφορων ποικιλιών καφέ και διαφορετικού χρόνου καβουρδίσματος.
3. ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ DECAFFEINATED
Βιολογικός
Ο βιολογικός καφές, είναι πιο υγιεινός πό τον συμβατικό,αφού για την καλλιέργειά του δε χρησιμοποιούνται τεχνητά χημικά λιπάσματα. Η λογική κατανάλωση καφέ, μπορεί να προστατεύσει από το διαβήτη τύπου 2, αλλά και από άλλες χρόνιες παθήσεις.
Το 75% της παγκόσμιας παραγωγής βιολογικού καφέ, έρχεται από τη Λατινική Αμερική. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφορετικά χαρμάνια για τους καφέδες όπως εσπρέσσο, φίλτρου, μέχρι και ελληνικός βιολογικός καφές. Ο βιολογικός καφές, «έχει μια πιο ζεστή και ιδιαίτερη γεύση». Αυτό είναι φυσικό καθώς δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους σπόρους, χωρίς προσθήκη χημικών και συντηρητικών, με συνέπεια να υπάρχει μια πιο αυθεντική γεύση.
Ροφήματα
4. ΣΟΚΟΛΑΤΑ BITTER
5. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΕΥΚΗ
6. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΡΟΦΗΜΑ (DOLCE Ή CLASSIC)
7. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ